TÝM PETRONAS DE ROOY IVECO MĚŘÍ SÍLY V NEJTĚŽŠÍM ZÁVODĚ SVĚTA, NA DAKARU 2020

 
Přípravy na 42. ročník nejextrémnějšího závodu na planetě, který se poprvé koná v Saudské Arábii, vyvrcholily, a tudíž tým PETRONAS De Rooy IVECO se čtyřmi novými závodníky v sestavě stojí před nelehkou výzvou. Všichni čtyři závodníci zcela nepochybně chtějí atakovat ty nejvyšší příčky.
IVECO_DAKAR 2020

Eso týmu vyřadily zdravotní problémy

Gerard de Rooy se kvůli přetrvávajícím problémům se zády letošního závodu nezúčastní, ale do Saúdské Arábie přijede, aby svou přítomností podpořil tým.

IVECO je dodavatelem už podesáté. Extrémní terén prověří nejlepší motory

Na celý tým i samotná vozidla Powestar a Trakker čeká obrovská zátěž v extrémním terénu. IVECO se stane oficiálním dodavatelem týmu PETRONAS De Rooy IVECO už podesáté v řadě a bude pro něj zajišťovat vozidla, motory i náhradní díly. Všechny nákladní vozy IVECO jsou vybaveny motory IVECO Cursor 13 s výkonem až 1 000 hp speciálně vyvinutými divizí powertrain FPT Industrial - CNH Industrial.

Amerika předala štafetu Střednímu východu

V tomto ročníku rallye Dakar opouští jihoamerický kontinent a přesouvá se na Střední východ, kde se pojede v náročných podmínkách rozlehlé a rozmanité krajiny Saúdské Arábie. Závodníci ujedou celkem 7 500 km, z toho 5 000 ve zvláštních etapách. Dominantní část trasy, až pětasedmdesát procent, tvoří pouštní terén se všemi variantami písčitých podmínek, jenž zcela bezpochyby perfektně prověří řidičské a navigační dovednosti všech pilotů.
IVECO Dakkar 2020

Tým je nezastavitelný, věří prezident Thomas Hilse

 
Thomas Hilse, prezident značky IVECO, při této příležitosti uvedl: „Tým IVECO se na rallye Dakar, která se koná poprvé v Saúdské Arábii, velice těší a už ani nemůže dočkat. Naše kamiony zcela nepochybně opět potvrdí svou maximální spolehlivost i v těch nejnáročnějších pouštních podmínkách. Určitě se chceme dostat na stupně vítězů, neboť víme, že máme vysoce kvalitní vozy poháněné silnými motory vyvinutými divizí FPT Industrial. Pro letošní rok máme tu výsadu i potěšení představit zcela nový tým závodníků, jejichž obrovské nadšení i týmový duch na nás zanechal velký dojem. Tito borci navíc mohou počítat s podporou Gerarda de Rooye a jeho cennými radami. Jsem si jistý, že opět budete obdivovat odhodlání celého týmu poprat se s touto novou výzvou a posunout hranice úspěchů ještě dále. Tento tým, podobně jako celá společnost IVECO, je zkrátka nezastavitelný.”

Letošní závodní tým

Janus van Kasteren ml. je terénní závodník a bude soutěžit v rallye Dakar za volantem IVECO Powerstar Evo 3 (vozidlo č. 505) již potřetí, tentokrát s navigátorem Marcelem Snijdersem a mechanikem Darkem Rodewaldem. Určitě bude chtít zúročit své zkušeností, které získal zejména v předchozích ročnících, kdy se mu několikrát podařilo umístit se v první desítce.
 
Albert Llovera, bývalý olympijský lyžař, soutěží v automobilových závodech navzdory skutečnosti, že je ochrnutý od pasu dolů. Poprvé jel rallye Dakar v roce 2014 a od té doby se zúčastnil čtyř ročníků. Bude soutěžit za volantem druhého vozu IVECO Powerstar Evo 3 (č. 517), který byl pro něj speciálně upraven. Na palubě bude rovněž navigátor Ferran Marco Alcayna a mechanik Marc Torres.
 
Vick Versteijnen získal zkušenosti se závoděním na nákladních vozidlech ve dvou ročnících rallye Dakar, na němž debutoval v roce 2015, kde všechny překvapil, že závod dokončil i přes obrovské technické problémy na vozidle. V letech 2018 a 2019 se také zúčastnil závodu v pouštních podmínkách Morocco Desert Challenge . V Saudské Arábii pojede na voze IVECO Powerstar Evo 2 (č. 522) společně s navigátorem Teun van Dalem a mechanikem André van der Sandem.
 
Michiel Becx se zúčastní Rally Dakar na kamionu poprvé. Jeho úkolem bude poskytovat rychlou pomoc celému týmu a na vozidle IVECO Trakker (č. 531), s asistencí nejzkušenějších mechaniků v týmu - Bernardem den Kinderenem a navigátorem Edwinem Kuijipersem, přepravovat další díly.

Společně na stupně vítězů. Hlavní sponzor podpoří tým již podeváté

PETRONAS Lubricants International se již podeváté v řadě stane hlavním sponzorem a technickým partnerem, který dodává maziva vyvíjená ve spolupráci se společností IVECO a doporučovaná pro řadu lehkých a těžkotonážních vozidel, dále veškeré funkční kapaliny, například oleje do převodovky značky PETRONAS TUTELA a další produkty pro soutěžící nákladní vozy. Celý tým bude používat prémiový motorový olej PETRONAS Urania s obsahem nejnovějších aditiv, speciálně navržených pro celkovou ochranu a spolehlivost motoru, a také aby umocnily jejich účinnost a výkon.